Home • Energetische behandeling

Meditatie

angsten aan durven gaan

Energetische behandeling

 

Hoe leg ik jullie nu uit wat en energetische behandeling nu precies is. Dit vind ik niet makkelijk.

Hoe vertel je iemand hoe een aardbei smaakt?  De beste manier om dat te ervaren is een aardbei proeven en dan is het nog moeilijk te omschrijven maar je weet wel hoe hij smaakt. Dit geldt ook voor een energetische behandeling. Je weet pas wat het is door het te ondergaan en dan ervaar je of dit bij jou past of niet. Ik ben niet iemand die dingen benoemd ( regressie therapie, helende reis, hypnose  enz.). Ik werk sterk vanuit mijn intuïtie en kan niet van te voren vertellen wat er in een energetische behandeling gaat gebeuren. Dit verschilt per persoon en per behandeling.
Wel kan ik vertellen dat er 4 lagen zijn waarmee ik werk. Het mentale, het fysieke, het emotionele en het spirituele lichaam. Deze lichamen werken samen om tot groei te komen. Met groei bedoel ik dat je dichter bij je ware zelf komt.
Wat is nu je ware ik?
Ik beschrijf het als een lichtpunt in jou waar de blokkades van het leven  niet zijn. Pure onvoorwaardelijke liefde die een ieder van ons in zich heeft.

Ik werk vanuit de kern van de persoon die bij mij op tafel komt. Tijdens het gesprek maak ik verbinding en laat de energie stromen. Vanuit dit gesprek komt er een thema naar boven waar je aan kan werken. Tijdens de behandeling leid ik je zodat er transformatie plaats kan vinden.

Een voorbeeld die ik vaak gebruik omdat dit voor iedereen herkenbaar kan zijn is hoogtevrees. Er staan 2 mensen bij een afgrond. De ene persoon geniet van het uitzicht en de diepte die hij ziet. Hij heeft geen blokkades in zich op dit punt dat maakt dat hij kan genieten. De andere persoon voelt een bal van angst in zijn buik, krijgt zweethanden en wil het liefst weg bij de afgrond. Deze laatste persoon heeft een keuze.

Wil hij net als de ander genieten of gaat hij bij de afgrond weg en besluit om hier niet weer te komen. Wanneer hij besluit om hier niet weer te komen zal hij in een ander moment dit gevoel weer krijgen (op een hoge trap, in een flat enz.) Het gevoel is niet getransformeerd en blijft dus in je zitten. Een terugkerend thema in je leven kan hier een voorbeeld van zijn. Wanneer hij besluit om ook te willen gaan genieten van het uitzicht is er transformatie nodig. Wat we tijdens een behandeling gaan doen is in het gevoel gaan zitten wat de persoon ervaart. Dit gevoel brengen we naar je ware ik waar het kan oplossen in de onvoorwaardelijke liefde die je in je hebt.

 

 

© foto's Alain Chardet

Energetische behandeling

Familie opstellingen

blokkades opruimen

Een ieder van ons draagt blokkades/angsten in zich. Het is aan jou de keuze of je met je angsten aan de slag wilt waardoor je je lichter zult voelen en  vrijheid zal ervaren.

Dan wil ik jullie nog vertellen over de 4 lichamen waarmee ik werk. Het fijnste voor jezelf zou zijn wanneer deze 4 lichamen goed met elkaar samenwerken. Dan kom je tot diepgaande transformatie. Het komt regelmatig voor dat een lichaam hier niet voor te porren is omdat die bezwaren aandraagt over datgene waar je mee aan het werk wilt. Die bezwaren zijn er omdat dit de manier is waarop jij altijd hebt gereageerd. Dit is dus een bekende, veilige manier. Ga je voor transformatie dan zal dit een onbekende weg voor je worden waar een van je lichamen bezwaar voor zou kunnen hebben.

 

• Het mentale lichaam kan je zien in alles wat je denkt, de gesprekken in je hoofd, de onrust, je gepieker. Voor veel mensen die bij mij op tafel komen is het  een verademing hoe rustig ze in hun hoofd worden na een behandeling.

• Het fysieke lichaam is je lijf, heb je ergens last van dan kan het zijn dat hier een blokkade zit. Je lichaam geeft dit aan. Angsten kunnen vast gaan zitten in je lijf, dit kan je belemmeren in je dagelijks leven. Goed naar je lichaam luisteren wanneer het aangeeft ergens last van te hebben.

• Het emotionele lichaam zijn je emoties. De emoties die je ervaart zijn de aangevers  voor dat waar je mee aan het werk kunt. Ben je boos, dan kan je je boosheid transformeren om plaats te maken voor een positieve emotie. Een ieder van ons ervaart emoties op een andere manier omdat die emotie van jou is en jij ook de enige bent die er wat aan kan doen.

• Het spirituele lichaam is de aandrager voor dat waar je mee bezig wilt. Het spirituele lichaam praat met je andere lichamen wanneer je ergens mee aan het werk wilt. Hij wijst eigenlijk de punten aan in de andere lichamen die getransformeerd kunnen worden.

 

Durf jij je blokkades/ angsten die je in je hebt te doorvoelen en te transformeren?

 

Klik hier voor informatie over de kosten.