Meditatie

Iedereen kan leren mediteren.
Voor zowel beginners als gevorderden bied ik meditatiecursussen en sessies aan.
Samen vinden we de rust in jezelf.

Mediteren is te moeilijk

Ik kan niet mediteren, het is heel moeilijk, het is niks voor mij.

Helaas hebben veel mensen een verkeerd beeld van wat mediteren nou eigenlijk is. Misschien denk jij bij meditatie ook wel aan een zwevende monnik in kleermakerszit. En misschien denk je ook wel dat je nergens aan mag denken. En dit lijkt je niet te doen, dus je begint er maar niet aan.

Maar mediteren kun je leren. Echt waar. Je kunt het niet fout doen. Er zijn zo veel verschillende manieren om te mediteren dat er vast wel een tussen zit die bij jou past. En daar gaan wij samen naar op zoek. Dit kan zowel individueel als in een groep.

 

Ik heb geen tijd om te mediteren

Ik heb echt geen tijd om te mediteren. Ik heb het veel te druk, ik krijg op een dag lang niet alles gedaan wat ik moet doen. Ik loop altijd achter de feiten aan.

Soms lijkt het wel alsof je nergens meer tot rust komt. ’s Avonds pieker je misschien wel over alle dingen die je nog moet doen. Tijd voor jezelf is er even niet bij. Maar dit komt misschien nog, hou je jezelf voor. Als, als, als.

Als je denkt dat je geen tijd hebt om te mediteren is mediteren een uitkomst! Ja dat klinkt grappig en lekker tegenstrijdig, maar het is wel waar.

Wanneer je tóch de tijd neemt om regelmatig te mediteren, op een manier die bij jou past, kom je écht tot rust. Wanneer je regelmatig mediteert ben je geconcentreerder, weerbaarder, kun je beter je grenzen aangeven en krijg je uiteindelijk meer gedaan. Dus juist als je het (te) druk hebt, helpt meditatie je bij alle dingen die je moet doen.

“Als je geen tijd hebt om te mediteren, is het raadzaam te mediteren.”

– Andrea Star

Cursussen & Sessies op afspraak

Onderstaande cursussen en sessies bied ik gedurende het jaar aan. Telkens wanneer de groep groot genoeg is plannen we een aantal cursusdagen in. Ook kunnen de sessies individueel worden geboekt. Neem contact met me op voor de mogelijkheden. Dan kijken we samen wat bij je past.

Meditatie Cursus

Heb je zin om de rust in jezelf te vinden?

In 5 bijeenkomsten gaan we gezamenlijk mediteren.

Iedere avond een andere meditatie, met andere technieken zodat je voor jezelf er achter kunt komen welke meditatievorm het beste bij je past.

Na iedere bijeenkomst is er ruimte om een persoonlijke kaart te trekken.

Schrijf je in voor deze cursus en je krijgt zo snel mogelijk bericht over mogelijke cursus-data.

Meditatie voor gevorderden

WoW, naar het All.

Voor mensen die ervaring hebben met mijn werkwijze bied ik aan om samen met mij te mediteren.

Deze meditatie gaat verder dan je je kan voorstellen en brengt je bij je pure zelf. Vanuit ons Licht gaan we een reis naar het All maken.

In tegenstelling tot andere meditaties geef ik deze meditatie liggend.

Ervaring in mediteren is hierbij wel wenselijk.

Ik heb plaats voor maximaal 2 personen.

Lijkt het je wat om deze mooie reis met me te maken schrijf je dan in.

Deze meditatie geef ik maandelijks.

Meditatie Sessie

Voor gevorderden:

Kom los van de dagelijkse sleur. Ongestoord mediteren in een rustige omgeving.

In een losse meditatie sessie mediteren we gezamenlijk. We kiezen de meditatievorm die het beste bij je past en komen helemaal tot rust.

Na deze sessie is er ruimte om een persoonlijke kaart te trekken.

In overleg plannen we een dag en tijdstip waarom de meditatie kan plaatsvinden.

Mediteren voor kinderen

Kinderen vinden het ook fijn om even helemaal bij zichzelf te komen in een meditatie.

Dit kan om tot rust te komen.

Kinderen kunnen ook een doel hebben om te mediteren.

In contact komen met zichzelf, grenzen aan durven geven zonder zich daarbij schuldig te voelen. Inzichten te krijgen in wat ze kunnen. Onzekerheden omzetten in zekerheden. Weerbaarder worden. In contact komen met hun intuïtie.

Anders dan bij volwassenen werk ik in verhaalvorm. Verschillende verhalen met een ander thema. Afhankelijk van de kinderen die aanwezig zijn.

Per cursus zijn er 4 bijeenkomsten zodat er verdieping kan plaatsvinden.

Meteen beginnen?

Soms heb ik nog plek in lopende cursussen.
In dit overzicht staan aanbiedingen en cursussen waar je je voor kunt inschrijven.

TIJDVOORJEZELF DAG

TIJDVOORJEZELF DAG

Zaterdag 12 juni is het zover. Een dag waar je tot jezelf kunt komen. In rust en harmonie aan datgene werken wat voor jou belangrijk is. Ik werk intuïtief, ik kan dus niet precies aangeven wat we gaan doen. Meditatie, tijdlijnlopen, opstelling, intuïtief tekenen,...

Lees meer
Spirituele week op Ibiza

Spirituele week op Ibiza

Spirituele week op Ibiza: Na 7 jaar gaan we deze week anders organiseren. De begeleiding blijft hetzelfde maar het onderkomen doen we anders. Er zijn tal van accommodaties op Ibiza en we laten jullie vrij om deze zelf te kiezen. In overleg kan ik jullie verschillende...

Lees meer