Familie Opstellingen

Als je in je leven tegen iets aanloopt en je kan er niet achter komen waar het hem precies in zit kan een opstelling uitkomst bieden.
Hierin worden onderliggende patronen zichtbaar gemaakt.

Vraagstukken & problemen in je leven

Soms loop je in je leven tegen vragen of problemen aan die je herkent uit eerdere situaties. Problemen waar je nog steeds geen oplossing voor hebt gevonden. Terugkerende ruzies, angsten, onzekerheden. Dit kan allemaal te maken hebben met bepaalde systemen waar we allemaal onderdeel van zijn.

 

Jijzelf als onderdeel van een systeem

Met systemen bedoel ik je familie, je gezin, je werkkring of je vriendenkring. Jij bent een onderdeel van het systeem van mensen die onderling een band hebben. Dit systeem kan ook voor situaties zorgen waar je last van kunt hebben of die vraagtekens bij je oproepen.

 

Terugkerende situaties

Stel je voor je komt uit een gezin. Je ouders, je broer en jijzelf. In jullie gezin is er steeds ruzie tussen jou en je broer. Je weet niet waardoor dit komt en gesprekken bieden geen uitkomst. Toch wil je er graag achter komen waarom jullie steeds ruzie krijgen.

Onderliggende patronen zichtbaar maken

Als je in je leven tegen iets aanloopt en je kan er niet achter komen waar het hem precies in zit kan een opstelling uitkomst bieden. Hierin worden onderliggende patronen zichtbaar gemaakt.

 

Familie opstellingen in privé sessie

Bij een individuele sessie werken we met papieren op de grond. Je komt met een vraag en de verschillende mogelijke antwoorden zetten we op papier. Hier ga je dan op staan zonder dat je weet wat er op het papier staat en voelt wat de verschillende antwoorden met je doen. Het kan verhelderend werken en je duidelijk maken waar je hart echt ligt. Dit kan een leidraad zijn in de keuzes die je maakt.

 

 

Familie opstellingen in een groep

Een familie opstelling kan ook in een groep plaatsvinden. Het voordeel om een opstelling in een groep te doen is dat jij toeschouwer bent. Mensen representeren jou en anderen die een rol spelen in dat waar je tegenaan loopt.

Als representant kan je opgesteld worden. Wanneer je als representant opgesteld wordt kan dat in jou ook iets raken waar je mee aan het werk kunt. Je verbind je met de energie van de persoon die je representeert. Dan kan je dingen gaan doen die duidelijkheid kunnen bieden voor de persoon die een opstelling heeft.

Voor een buitenstaander kan het allemaal lijken op een toneelstuk, maar voor de opsteller komen duidelijke gedragingen van personen naar voren die passen bij de persoon die gerepresenteerd wordt. Door verbinding te maken met het systeem leid ik de representanten om tot een zo goed en duidelijk mogelijk antwoord te komen op de vraag die de opsteller heeft.

“Voor een buitenstaander lijkt het een toneelstuk, voor jezelf worden er patronen zichtbaar waar je je voorheen niet bewust van was.”

– Andrea Star