Energetische sessie

Ieder van ons draagt blokkades en angsten met zich mee. Het is aan jou de keuze of je met je angsten aan de slag wilt.
Tijdens een energetische behandeling transformeren we je angsten en blokkades, zodat jij lichter door het leven kunt.

 

Leven met angsten en blokkades

Er staan 2 mensen bij een afgrond. De ene persoon geniet van het uitzicht en de diepte die hij ziet. Hij heeft geen blokkades in zich op dit punt. Daarom kan hij ongestoord genieten. De andere persoon voelt een bal van angst in zijn buik, krijgt zweethanden en wil het liefst weg bij de afgrond. Deze laatste persoon heeft een keuze:

Wil hij net als de ander genieten van het uitzicht?
Of gaat hij bij de afgrond weg en besluit hij om hier nooit meer terug te komen?

Wanneer hij besluit om niet terug te komen, zal hij op een ander moment dit gevoel weer krijgen (op een hoge trap, in een flat, etc). Het angstgevoel is niet veranderd en blijft dus in je zitten.

Wanneer hij besluit om ook te willen genieten van het uitzicht, is er transformatie nodig.

 

Angst als terugkerend thema

Hier gebruik ik hoogtevrees als herkenbaar voorbeeld om uit te leggen hoe een angstgevoel je leefplezier kan bederven. Je kunt hier je eigen angsten of blokkades invullen, een terugkerend thema in je eigen leven kan hier een voorbeeld van zijn.

Blokkades opruimen

Ik werk vanuit de kern van de persoon die bij mij op tafel komt. Tijdens het gesprek maak ik verbinding en laat de energie stromen. Vanuit dit gesprek komt er een thema naar boven waar je aan kan werken. Tijdens de behandeling leid ik je zodat er transformatie plaats kan vinden. Deze behandeling vindt in de Corona tijd op afstand plaats, samen met Alain Chardet zetten we de stappen die nodig zijn voor je eigen ontwikkeling.

We gaan in het gevoel zitten wat je ervaart. Dit gevoel brengen we naar je ware ik waar het kan oplossen in de onvoorwaardelijke liefde die je in je hebt. Wat is nu je ware ik? Ik beschrijf het als een lichtpunt in jou waar de blokkades van het leven niet zijn. Pure onvoorwaardelijke liefde die een ieder van ons in zich heeft.

 

Mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel

Ik werk met 4 lagen. Het mentale, het fysieke, het emotionele en het spirituele lichaam. Deze lichamen werken samen om tot groei te komen. Met groei bedoel ik dat je dichter bij je ware zelf komt.

Het fijnste voor jezelf zou zijn wanneer deze 4 lichamen goed met elkaar samenwerken. Dan kom je tot diepgaande transformatie. Het komt regelmatig voor dat een lichaam hier niet voor te porren is omdat die bezwaren aandraagt over datgene waar je mee aan het werk wilt. Die bezwaren zijn er omdat dit de manier is waarop jij altijd hebt gereageerd. Dit is dus een bekende, veilige manier.

Ga je voor transformatie dan zal dit een onbekende weg voor je worden waar een van je lichamen bezwaar voor zou kunnen hebben.

Het mentale lichaam kan je zien als alles wat je denkt, de gesprekken in je hoofd, de onrust, je gepieker. Voor veel mensen die bij mij op tafel komen is het een verademing hoe rustig ze in hun hoofd worden na een behandeling.

Het fysieke lichaam is je lijf, heb je ergens last van dan kan het zijn dat hier een blokkade zit. Je lichaam geeft dit aan. Angsten kunnen vast gaan zitten in je lijf, dit kan je belemmeren in je dagelijkse leven. Goed naar je lichaam luisteren wanneer het aangeeft ergens last van te hebben.

Het emotionele lichaam zijn je emoties. De emoties die je ervaart zijn de aangevers voor dat waar je mee aan het werk kunt. Ben je boos, dan kan je je boosheid transformeren om plaats te maken voor een positieve emotie. Een ieder van ons ervaart emoties op een andere manier omdat die emotie van jou is en jij ook de enige bent die er wat aan kan doen.

Het spirituele lichaam is de aandrager voor dat waar je mee bezig wilt. Het spirituele lichaam praat met je andere lichamen wanneer je ergens mee aan het werk wilt. Hij wijst eigenlijk de punten aan in de andere lichamen die getransformeerd kunnen worden.

“Je kunt niet uitleggen hoe een aardbei smaakt, dat weet je pas als je hem hebt geproefd. Zo is het ook met een energetische sessie, na afloop weet je pas wat het is en of het bij je past.”

– Andrea Star

Wat is een energetische behandeling precies?

Hoe vertel je iemand hoe een aardbei smaakt? De beste manier om dat te ervaren is een aardbei proeven. Dan is het nog steeds moeilijk te omschrijven, maar je weet wel hoe hij smaakt.

Dit geldt ook voor een energetische behandeling. Je weet pas wat het is door het te ondergaan en dan ervaar je of dit bij jou past of niet. Ik ben niet iemand die dingen benoemd (regressie therapie, helende reis, hypnose etc.). Ik werk sterk vanuit mijn intuïtie en kan niet van te voren vertellen wat er in een energetische behandeling gaat gebeuren. Dit verschilt per persoon en per behandeling.